Μια Ιστορία με τεχνολογία και σχέδια.

Δημιουργηθήκαμε απο της ιδέες και την επινοητικότητα μας.

JT Fixed Display

Άνω Φώτογραφία: Ά Εργοστάσιο στην Βύρωνος 40, Αργυρούπολη. Φωτογραφία 1960.

Ποιοί Είμαστε

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1943 απο τον Λέανδρο Γορδιάνο, απο της ιδέες και την επινοητικότητα του να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κόσμου της εποχής, με προίοντα.


Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενίας. Ξεκινήσαμε το 1943 παράγοντας καταναλώτικα προιόντα, όπως χτένες, οδοντόβουρτσες και η γνώση μας στο πλαστικό πηγάζει απο την εμπειρία όλων αυτών των ετών και των γενιών που διαδέχτηκαν η μία την άλλη. Απο τα παλία χρόνια παράγοντας χειροποίητες χτένες φθάσαμε στο σήμερα να παράγουμε πλαστικές συσκευασίες προιόντων κατασκευασμένα απο ρομποτικά μηχανήματα και σχεδιασμένα μέσα απο προγράμματα υπολογιστών.

Το βιογραφικό της εταιρείας μας όπως το έζησε η δεύτερη γενία. Ο Ιωάννης Γορδιάνος.

 • Καταναλωτικά προιόνταOpen or Close

  Παράγουμε και διαθέτουμε στην αγορά χτένες και βούρτσες μαλλίων. Είναι ένας τομέας που ξεκίνησε απο την ίδρυση της εταιρείας μας και τον διατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια. Αρκετοί έμποροι και κατασκευαστές αυτών των ειδών ξεκίνησαν και έμαθαν απο έμας, απο τις ιδέες μας και την παραγωγή μας.

 • Σχεδιασμός πλαστικών προιόντωνOpen or Close

  Σχεδιάζουμε οποιδήποτε πλαστικό προιόν με σχεδιαστικά προγράμματα υπολογιστών και δημιουργούμε στερεά πρωτότυπα για την αξιολόγηση τους.

 • Καλούπια πλαστικών και προιόντα μηχανουργείουOpen or Close

  Τα πρώτα μας καλούπια χτενών, οδοντοβουρτσών ήρθαν απο την Ιταλία στα μέσα του 20 αιώνα. Μετα απο λίγα χρόνια αντιγράψαμε με συμβατικά μηχανήματα πολύπλοκα γερμανικά καλούπια, και φθάσαμε στο σήμερα να έχουμε μετα απο τόσες δεκαετίες, άρτια εξοπλισμένο μηχανουργείο με CNC μηχανήματα καθοδηγούμενα απο υπολογιστές, ωστε να κατασκευάσουμε οποιοδήποτε προιόν χρειαστεί για την δίκη μας γκάμα προιόντων αλλά και για τις ανάγκες των πελατών μας.

 • Εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσηςOpen or Close

  Οι τωρινές μας εγκταστάσεις βρίσκονται σε ιδιόκτητο γήπεδο 7000τμ με παραγωγικές εγκαταστάσεις 2000τμ και αποθήκης χωρητικότητας πάνω απο 500 παλετοθέσεις. Διαθέτουμε ράμπα φόρτωσης να φιλοξενήσει για φόρτωση κάθε είδους φορτήγο όχημα. Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε συνεργασία.

Η Ιστορία μας Ξεκινώντας απο το 1943!

 
Gordian

Ίδρυση της Εταιρίας

Ιδρυση της πρώτης επιχείρησης, στα μέσα του πολέμου απο τον Λέανδρο Γορδιάνο. Αυτή την περίοδο έκανε εμπόριο κτενών ψειρών παρακεινούμενος απο την μεγάλη ζήτηση λόγω κατοχής.

1943
Gordian

Δημιουργία Βιοτεχνίας

Δημιουργήθηκε η πρώτη βιοτεχνία κτενών με έδρα την Καλλιθέα. Η κτένες που παραγόντουσαν ήταν κοκκάλινες. Μια πολύ επίπονη διαδικασία.

1946
Gordian

Αλλαγή Ά Ύλης

Έγινε αλλαγή πρώτης ύλης. Απο κοκκάλινες κτένες, στράφηκε στην επεξεργασία των φίλμ των Σινεμά οπου το επεξεργαζόνταν για να εξάγει την νιτρική κυτταρίνη, μια πίο κατάλληλη πρώτη ύλη για αυτά τα προιόντα και την τότε εποχή.

1949
Gordian

Καταστροφή λόγω πυρκαγιάς

Καταστράφηκε λόγω πυρκαγιάς καθώς τα φίλμ ήταν πολύ έφλεκτα. Τότε αναγκάστηκε και στράφηκε σε άλλη πρώτη ύλη. Αυτή η πρώτη ύλη ήταν το Ασετατ, δηλαδή η οξική κυτταρίνη.

1951
Gordian

Μεταφορά εργοστασίου στον Ταύρο

Το εργοστάσιο έφυγε απο την Καλλιθέα που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην Ταύρο.

1957
Gordian

Μεταφορά στην Αργυρούπολη

Φύγαμε απο τον Ταύρο και μεταφερθήκαμε σε μεγαλύτερες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Αργυρούπολη.

1960
Gordian

Εισαγωγή στο Θερμοπλαστικό

Ηταν η χρονία που επήλθε μια τεράστια αλλαγή στην παραγωγή μας και στην κατεργασία του Ασετάτ και μπήκαμε στον χώρο της θερμοπλαστικής κατεργασίας του. Αυτή η αλλαγή ήταν μεγάλος σταθμός, καθώς υπήρξε μεγάλη παραγωγική και οικονομική πρόοδος.

1968
Gordian

Παραγωγή οδοντόβουρτσας

Η εταιρεία μπήκε στον χώρο της οδοντόβουρτσας.

1971
Gordian

Μεταφορά σε ιδόκτητες εγκαταστάσεις στα Καλύβια Θορικού

Έφυγε το εργοστάσιο απο την Αργυρούπολη και εγκαταστάθηκε στα Καλύβια Θορικού (Μεσόγεια) οπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

1980